Zostań partnerem serwisu zobacz to w wolnej chwili
Czy warto?
4.4962964 wasza ocena
Zrazy zawijane - Video-Kuchnia.pl
Komentarze:
Dzięki za przepis wyszły bardzo pyszne. - zdanie od Adam Szulc
Brakuje mi w zrazach musztardy i słupka razowego chleba, zrazy posmarowane
musztardą , mają fenomenalny smak:)Pozdrawiam. - zdanie od haniaa Zaremba
śpieszę skomentować zrazy :), cudowne , wspaniałe , robiłam pierwszy raz 2
dni temu i wyszły wyśmienicie mięciutkie i smaczne :) dziękuje i gratuluje
:) - zdanie od meridia100
kozacki przepis,jak u babci - zdanie od Konrad Adenauer
a gdzie musztarda? do posmarowania na poczatku - zdanie od kedarkemal
zraziki jak u mojej mamy smak dzieciństwa PYCHA mniam polecam - zdanie od cleo230182
A czy wołowiny nie należy solić pod sam koniec smażenia gdyż osolona przed
może być twarda? - zdanie od TheRoberto810
Bardzo ciekawy pomysl na ten sosik, wyglada bardzo apetycznie :) - zdanie od Marghi R
Faktycznie smalec jest najlepszy, a dodanie przecieru wzmacnia smak
sosu.Pozdrawiam - zdanie od VideoKuchnia.pl
Przyznam, że nie lubię mięsa smażyć na oleju wolę Plante albo smalec i
nigdy jak robiłam zrazy nie dawałam przecieru. Muszę wypróbować z
ciekawości ten przepis. Pozdrawiam... - zdanie od beataosinska1
Dziekuje za cudowne przepisy. Tylu dan dzieki Wam sie nauczylam. A zrazy
poprostu cudo!!!!Nie wiem czy 3 godziny nalezy naprawde gotowac czy
wystarczylo by mniej-ja zrobilam dokladnie wedlug przepisu i wyszly
kruchutkie i mieciutkie. Z mojego eksperymentowania moge jedynie powiedziec
ze "odkrylam" koleandre jako przyprawe do wszystkich dan ktore zawieraja
pomidory badz ogorki i naprawde dodaje boskiego smaku-szczegolnie w
golabkach i zupie ogorkowej.Polecam wyprobowac. - zdanie od hexe81100
Mięso przepiękne, idealna zrazówka. Robię zrazy identycznie, tylko w sosie
własnym, bez przecieru, czasem z dodatkiem odrobiny papryki. Na pewno
wypróbuję i ten sposób. - zdanie od naonaonia
A jeszcze mi jedna rzecz przyszła do głowy jak oglądałem ten sosik jak
powstaje. Czyli placki ziemniaczane w sosie po węgiersku :) - zdanie od rafik1983
Jak ktos juz wspomnial zrazy trzeba posmarowac musztarda aby mieso bylo
jeszcze bardziej kruche. Osobiscie kupuje boczek krojony na plastry.
Zawijam ze zrazami. Do srodka, cebula, kiszon i pasek borowika lub
podgrzybek. Przecieru pomidorowego nie polecam. Niektorzy stosuja go do
zrazow, bigosu itp. To jest bledne jezeli ktos chce zrobic to wedlug
staropolskiej receptury. W tamtych czasach pomidorow w Polsce nie bylo ;)
Wina tez nie dodaje, ale nastepnym razem sprobuje. Video i przepis OK. - zdanie od Lukasz Kowalski
Kazdy ma swoje sposby na gotowanie, przyprawianie...to sprawa indywidualna
i wlasnie to daje taki cudowny przekroj przez smaki tych samych potraw
roznych domost...Nudno by bylo gdyby nas znajomi na np. bigos zaprosili
ktory w naszym domu smakuje identycznie.... Ja zyje na obczyznie i tesknie
za potrawami typowo polskimi jakie moja babcia pichcila...Dlatego prosze o
kolejne przepisy!!!! Pozdrowienia ode mnie i meza ktory wyjadl pol garnka
"waszych" zrazow:)Oby wiecej takich ludzi jak Wy! - zdanie od hexe81100
trocha tak jak nasze rolady - zdanie od Zbigniew Banaś
Skoro tak źle wykonany przepis to ciekawe czemu tych błędów nie
wskażecie.... specjaliści od siedmiu boleści.... - zdanie od INESboska
@zibiscj55 A jak według Ciebie powinny być poprawnie zrobione? - zdanie od Bijeczka
To ja dodam od siebie że ponoć najlepiej użyć górnej zrazowej (część udźca)
ewentualnie rostbefu lub antrykotu :) Pomysł fajny to może teraz zraziki
mielone? :) - zdanie od rafik1983
na smalcu to sie wieprzowine smaży a nie mięso wołowe. - zdanie od elwirka55
to są przecież rolady a nie jakieś zrazy - zdanie od Historia Sztuki
A dlaczegosz to? wszystko można smażyć na smalcu;) - zdanie od VideoKuchnia.pl
kawalarze z was, a zrobcie swoje video na temat zrazow wieprzowych krok po
kroku i przedstawcie to dla osob ktore nie konczyly szkoly gastronomicznej
i nie widza roznicy miedzy tluczkiem a tluczkiem :/ gratuluje pomyslu na
przyblizenie tajnikow kuchni :) trzymaj tak dlalej :) - zdanie od neyemeth
Nie rozumiem tych komentarzy o błędach nikt nie podał jaki a się wymądrza.
Każdy robi jak chce i mu się podoba nie ma jednego przepisu, który to by
mówił jak zrobić zrazy ile kucharzy na świecie tyle odmian. A jak tak się
wymądrzacie to pokażcie gdzie te błędy?? Uczyłem się w gastronomiku i nic
nie widzę - zdanie od lektorlondon
Wedlug mnie,3 godziny ,to jest za wiele,przeciez mieso jest juz w plastrach
i bylo tez podsmarzane....no chyba ,ze krowa byla baaaaaaaaaaaaaaaaaardzo
stara.....!!!:))) Na ogol ,zauwazylam ,ze nie oszczedza Pan tluszczu....i
brzuszek rosnie.... - zdanie od Barbara Sznicer
Zrazy to staropolskie danie.Wtedy na oleju się nie smażyło.Tradycyjne są na
smalcu, ate nowoczesne na oleju.Ale zobaczcie na filmie JAKA TO JEST
WOŁOWINA!!!Bez jednej żyłki!Pierwszy sort(tzw pierwsza
krzyżowa)))Przydałoby się posmarować musztardą.U mnie w domu też je się
obtaczało w mące a potem smażyło.Potem nie trzeba już zagęszczać sosu, a
mięso soczyste.Na mojej skali smaku to jest nr one! - zdanie od naonaonia
Bardzo nam miło:) dokładnie mam takie samo podejście do całej sprawy
gotowania:) każdy ma swój unikalny sposób przygotowywania potraw, ale
właśnie o to chodzi czasami drobna zmiana powoduje że jemy zupełnie coś
wyjątkowego, dla tego kocham ten "sport" Pozdrawiam serdecznie i życzę Wam
smacznego! - zdanie od VideoKuchnia.pl
Rolady-tak Polacy nazywają je na południu(zwłaszcza na Śląsku).W Centrali,
na pólnocy i kresach nazywane są -zrazami wołowymi zawijanymi.A danie to
samo))Jest przecudowne z kaszą gryczaną i buraczkami, czy
kwaszeniakami!)Mniam! - zdanie od naonaonia
Zrazy, bigos,gołąbki, to są dania które się pamięta z dzieciństwa, w moim
przypadku są tak a nie inaczej przygotowywane, ja je uwielbiam, ale wiadomo
każdy ma swój sposób, który jemu się wydaje najlepszy i bezbłędny, lubię
krytykę jak jest inspirująca, natomiast mam jedną zasadę posmakuj, wypróbuj
a potem wskazuj błędy.Tak czy siak ja te zrazy polecam z czystym sumieniem:) - zdanie od VideoKuchnia.pl
cwaniak, dostań takie mięso w sklepie. chyba z niedzwiedzia;/ - zdanie od PoznanskiRap01
Fajny przepis, dzisiaj wypróbuję :) - zdanie od Justyna Bureşcu
Witam dusze na minimalnym ogniu, także do trzech godzin jeżeli chodzi o
wołowinę to żadna przesada ;) wołowinę po burgundzku duszę dużo dłużej, ale
za to zraziki się rozpływają w ustach, a mój brzuszek ma się dobrze:)) ja z
nim problemów nie mam:) Pozdrawiam - zdanie od VideoKuchnia.pl
Gdzie tu dużo tłuszczu ta odrobina boczku? czy też trochę oleju,który
przecież nikt nie wlewa do garnka i super są jeszcze zkaszą i
buraczkami,mniam brawo!!! - zdanie od kapralkucharek
Jejku z jednej strony wypada docenić chęci. Ale nie można milczeć, widząc
kardynalne błędy. Ktoś z komentujących miał racje - chyba każdy przepis
videokuchni zawiera element nierozsądnej i zbędnej inwencji gotujących. - zdanie od MacLeanpl
usmaż se na soku z pizdy..albo przetop sobie swój tłuszcz z dupy..nekrofagu - zdanie od szy.ży tralala