agrosilesia.pl - Zrazy zawijane - Video-Kuchnia.pl

agrosilesia.pl - Zrazy zawijane - Video-Kuchnia.pl


Może też was zaciekawi to: http://www.sztukateria-kowal.pl/gzymsy.

Autor

VideoKuchnia.pl Howto & Style

Czas

03:00

Zainteresowanie

150304 na obecną chwilę

Partner serwisu

Zostań partnerem serwisu
zobacz to w wolnej chwili

Czy warto?

4.4962964 wasza ocena

Zrazy zawijane - Video-Kuchnia.pl


Komentarze:
  • Dzięki za przepis wyszły bardzo pyszne. - zdanie od Adam Szulc
  • Brakuje mi w zrazach musztardy i słupka razowego chleba, zrazy posmarowane musztardą , mają fenomenalny smak:)Pozdrawiam. - zdanie od haniaa Zaremba
  • śpieszę skomentować zrazy :), cudowne , wspaniałe , robiłam pierwszy raz 2 dni temu i wyszły wyśmienicie mięciutkie i smaczne :) dziękuje i gratuluje :) - zdanie od meridia100
  • kozacki przepis,jak u babci - zdanie od Konrad Adenauer
  • a gdzie musztarda? do posmarowania na poczatku - zdanie od kedarkemal
  • zraziki jak u mojej mamy smak dzieciństwa PYCHA mniam polecam - zdanie od cleo230182
  • A czy wołowiny nie należy solić pod sam koniec smażenia gdyż osolona przed może być twarda? - zdanie od TheRoberto810
  • Bardzo ciekawy pomysl na ten sosik, wyglada bardzo apetycznie :) - zdanie od Marghi R
  • Faktycznie smalec jest najlepszy, a dodanie przecieru wzmacnia smak sosu.Pozdrawiam - zdanie od VideoKuchnia.pl
  • Przyznam, że nie lubię mięsa smażyć na oleju wolę Plante albo smalec i nigdy jak robiłam zrazy nie dawałam przecieru. Muszę wypróbować z ciekawości ten przepis. Pozdrawiam... - zdanie od beataosinska1
  • Dziekuje za cudowne przepisy. Tylu dan dzieki Wam sie nauczylam. A zrazy poprostu cudo!!!!Nie wiem czy 3 godziny nalezy naprawde gotowac czy wystarczylo by mniej-ja zrobilam dokladnie wedlug przepisu i wyszly kruchutkie i mieciutkie. Z mojego eksperymentowania moge jedynie powiedziec ze "odkrylam" koleandre jako przyprawe do wszystkich dan ktore zawieraja pomidory badz ogorki i naprawde dodaje boskiego smaku-szczegolnie w golabkach i zupie ogorkowej.Polecam wyprobowac. - zdanie od hexe81100
  • Mięso przepiękne, idealna zrazówka. Robię zrazy identycznie, tylko w sosie własnym, bez przecieru, czasem z dodatkiem odrobiny papryki. Na pewno wypróbuję i ten sposób. - zdanie od naonaonia
  • A jeszcze mi jedna rzecz przyszła do głowy jak oglądałem ten sosik jak powstaje. Czyli placki ziemniaczane w sosie po węgiersku :) - zdanie od rafik1983
  • Jak ktos juz wspomnial zrazy trzeba posmarowac musztarda aby mieso bylo jeszcze bardziej kruche. Osobiscie kupuje boczek krojony na plastry. Zawijam ze zrazami. Do srodka, cebula, kiszon i pasek borowika lub podgrzybek. Przecieru pomidorowego nie polecam. Niektorzy stosuja go do zrazow, bigosu itp. To jest bledne jezeli ktos chce zrobic to wedlug staropolskiej receptury. W tamtych czasach pomidorow w Polsce nie bylo ;) Wina tez nie dodaje, ale nastepnym razem sprobuje. Video i przepis OK. - zdanie od Lukasz Kowalski
  • Kazdy ma swoje sposby na gotowanie, przyprawianie...to sprawa indywidualna i wlasnie to daje taki cudowny przekroj przez smaki tych samych potraw roznych domost...Nudno by bylo gdyby nas znajomi na np. bigos zaprosili ktory w naszym domu smakuje identycznie.... Ja zyje na obczyznie i tesknie za potrawami typowo polskimi jakie moja babcia pichcila...Dlatego prosze o kolejne przepisy!!!! Pozdrowienia ode mnie i meza ktory wyjadl pol garnka "waszych" zrazow:)Oby wiecej takich ludzi jak Wy! - zdanie od hexe81100
  • trocha tak jak nasze rolady - zdanie od Zbigniew Banaś
  • Skoro tak źle wykonany przepis to ciekawe czemu tych błędów nie wskażecie.... specjaliści od siedmiu boleści.... - zdanie od INESboska
  • @zibiscj55 A jak według Ciebie powinny być poprawnie zrobione? - zdanie od Bijeczka
  • To ja dodam od siebie że ponoć najlepiej użyć górnej zrazowej (część udźca) ewentualnie rostbefu lub antrykotu :) Pomysł fajny to może teraz zraziki mielone? :) - zdanie od rafik1983
  • na smalcu to sie wieprzowine smaży a nie mięso wołowe. - zdanie od elwirka55
  • to są przecież rolady a nie jakieś zrazy - zdanie od Historia Sztuki
  • A dlaczegosz to? wszystko można smażyć na smalcu;) - zdanie od VideoKuchnia.pl
  • kawalarze z was, a zrobcie swoje video na temat zrazow wieprzowych krok po kroku i przedstawcie to dla osob ktore nie konczyly szkoly gastronomicznej i nie widza roznicy miedzy tluczkiem a tluczkiem :/ gratuluje pomyslu na przyblizenie tajnikow kuchni :) trzymaj tak dlalej :) - zdanie od neyemeth
  • Nie rozumiem tych komentarzy o błędach nikt nie podał jaki a się wymądrza. Każdy robi jak chce i mu się podoba nie ma jednego przepisu, który to by mówił jak zrobić zrazy ile kucharzy na świecie tyle odmian. A jak tak się wymądrzacie to pokażcie gdzie te błędy?? Uczyłem się w gastronomiku i nic nie widzę - zdanie od lektorlondon
  • Wedlug mnie,3 godziny ,to jest za wiele,przeciez mieso jest juz w plastrach i bylo tez podsmarzane....no chyba ,ze krowa byla baaaaaaaaaaaaaaaaaardzo stara.....!!!:))) Na ogol ,zauwazylam ,ze nie oszczedza Pan tluszczu....i brzuszek rosnie.... - zdanie od Barbara Sznicer
  • Zrazy to staropolskie danie.Wtedy na oleju się nie smażyło.Tradycyjne są na smalcu, ate nowoczesne na oleju.Ale zobaczcie na filmie JAKA TO JEST WOŁOWINA!!!Bez jednej żyłki!Pierwszy sort(tzw pierwsza krzyżowa)))Przydałoby się posmarować musztardą.U mnie w domu też je się obtaczało w mące a potem smażyło.Potem nie trzeba już zagęszczać sosu, a mięso soczyste.Na mojej skali smaku to jest nr one! - zdanie od naonaonia
  • Bardzo nam miło:) dokładnie mam takie samo podejście do całej sprawy gotowania:) każdy ma swój unikalny sposób przygotowywania potraw, ale właśnie o to chodzi czasami drobna zmiana powoduje że jemy zupełnie coś wyjątkowego, dla tego kocham ten "sport" Pozdrawiam serdecznie i życzę Wam smacznego! - zdanie od VideoKuchnia.pl
  • Rolady-tak Polacy nazywają je na południu(zwłaszcza na Śląsku).W Centrali, na pólnocy i kresach nazywane są -zrazami wołowymi zawijanymi.A danie to samo))Jest przecudowne z kaszą gryczaną i buraczkami, czy kwaszeniakami!)Mniam! - zdanie od naonaonia
  • Zrazy, bigos,gołąbki, to są dania które się pamięta z dzieciństwa, w moim przypadku są tak a nie inaczej przygotowywane, ja je uwielbiam, ale wiadomo każdy ma swój sposób, który jemu się wydaje najlepszy i bezbłędny, lubię krytykę jak jest inspirująca, natomiast mam jedną zasadę posmakuj, wypróbuj a potem wskazuj błędy.Tak czy siak ja te zrazy polecam z czystym sumieniem:) - zdanie od VideoKuchnia.pl
  • cwaniak, dostań takie mięso w sklepie. chyba z niedzwiedzia;/ - zdanie od PoznanskiRap01
  • Fajny przepis, dzisiaj wypróbuję :) - zdanie od Justyna Bureşcu
  • Witam dusze na minimalnym ogniu, także do trzech godzin jeżeli chodzi o wołowinę to żadna przesada ;) wołowinę po burgundzku duszę dużo dłużej, ale za to zraziki się rozpływają w ustach, a mój brzuszek ma się dobrze:)) ja z nim problemów nie mam:) Pozdrawiam - zdanie od VideoKuchnia.pl
  • Gdzie tu dużo tłuszczu ta odrobina boczku? czy też trochę oleju,który przecież nikt nie wlewa do garnka i super są jeszcze zkaszą i buraczkami,mniam brawo!!! - zdanie od kapralkucharek
  • Jejku z jednej strony wypada docenić chęci. Ale nie można milczeć, widząc kardynalne błędy. Ktoś z komentujących miał racje - chyba każdy przepis videokuchni zawiera element nierozsądnej i zbędnej inwencji gotujących. - zdanie od MacLeanpl
  • usmaż se na soku z pizdy..albo przetop sobie swój tłuszcz z dupy..nekrofagu - zdanie od szy.ży tralala